-71 Cuda historik

By 28/02/2009 Mopar News No Comments

Lite historik

Cudan importerades från New York där den skall ha köpts ny av en doktor och rullat omkring på New Yorks gator,  info jag fått säger att det bara vart en ägare i USA innan den kom till Sverige.

Rolf Andersson i Tyringe köpte Cudan 1975-09-01 av en bilhandlare i Stockholm,  Cudan stod då i frihamnen  (värtan i Stockholm). Rolf gjorde reggbes 1975-09-23 och fick interimskylltar B5650, Cudan fick felaktig chassie beteckning vid reg bes, BS22 som är Cuda HT istället för den korrekt chassie beteckningen BS27 som står för Cuda convertible, det såg jag till och ändra hos bilregistret år 2000. Första bes gjordes 1975-09-23 UA!, Cudan blev ståendes från början av 80 talet till jag köpte den 1999 med ungantag för några  repor i början på 90 talet. Kanske tur att Cudan blev stående då allt i princip är orört och original, tom orginal avgassystem satt kvar, när jag köpte Cudan.

Sommaren 1999, efter ett tips av kompisen Mikael Rickeskär var jag nere och hälsade på Rolf och tittade på Cudan, hade tyvärr ingen kamera med mig från det besöket, men då fick man se vilken kanonfin bil detta är, i augusti skickade Rolf bilder som han tagit på Cudan 1975.

Pratade med Rolf många gånger på telefon och vi blev vänner , tyvärr gick Rolf bort alldeles för tidigt.

Jag vet att det finns många historier om Cudan, kontakta mig gärna, vore väldigt kul att få höra dessa.